Foto: F64

Laika apstākļus noteiks ciklona dienvidrietumu mala, gaidāms lielākoties mākoņains laiks, un Latviju no ziemeļiem šķērsos nokrišņu zona, kas nesīs galvenokārt sniegu, slapju sniegu, brīžiem snigs intensīvi un putinās, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Vietām valsts austrumu daļā sniega segas biezums palielināsies par 5-7 cm. Pūtīs mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, brāzmās līdz 15-18 m/s, nakts otrajā pusē tas iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem un jūras piekrastē būs mēreni stiprs, brāzmās līdz 20-23 m/s. Gaiss atdzisīs līdz +1...-3°, bet vietām Vidzemē līdz -5°. Atsevišķos posmos ceļi būs slideni, var veidoties sniega sanesumi.

Rīgā naktī debesis aizklās mākoņi, kas nesīs lietu un slapju sniegu, kas pakāpeniski pāries sniegā, sniega sega var palielināties par dažiem centimetriem un brīžiem putinās. Pūtīs mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, brāzmās līdz 15-16 m/s, bet no rīta vējš iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem un pastiprināsies brāzmās līdz 17-22 m/s. Termometra stabiņš noslīdēs līdz 0...-2° atzīmei. Ietves un brauktuves būs slidenas.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests brīdina par gaidāmo snigšanas intensitāti, kas var kavēt transporta kustību uz ceļiem, kā arī gājēju pārvietošanos. Tāpat vējā var tikt nolauzti koku zari, nefiksēti priekšmeti vai atlūzas var tikt nestas pa gaisu. Atsevišķos rajonos var tikt traucētas āra aktivitātes. Jābūt uzmanīgiem gan ejot, gan arī braucot ar divriteni vai automašīnu.

Daudzviet Vidzemes un Latgales reģionā, kā arī uz Daugavpils šosejas (A6) un Tīnūžu šosejas P80), valsts centrālajā daļā, apgrūtināti braukšanas apstākļi, uz ceļiem strādā 61 ziemas tehnikas vienība, informē "Latvijas Valsts ceļi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!