Foto: EPA/Scanpix/LETA

Svētdien Latvijā turpināsies snigšana, vietām austrumos, vakarā arī rietumos gaidāms stiprs putenis, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Brīžiem snigšanas laikā redzamība pasliktināsies līdz 100-500 metriem. Sniegputenis var kavēt transporta kustību uz ceļiem, kā arī gājēju pārvietošanos. Atsevišķos rajonos var tikt traucētas āra aktivitātes. Jābūt uzmanīgiem gan ejot, gan arī braucot ar divriteni vai automašīnu

Tāpat svētdien no rīta rietumu, ziemeļrietumu vējš piekrastes rajonos un priekšpusdienā jau daudzviet brāzmās pastiprināsies līdz 20-22 m/s. Jābūt uzmanīgiem, jo nolauzti koku zari, nefiksēti priekšmeti vai atlūzas var tikt nestas pa gaisu, tādēļ atsevišķas āra aktivitātes var tikt traucētas.

Vidzemes un Latgales upēs turpinās palu process, kas aizsākās februāra izskaņā. Straujākajos posmos uzlūzt ledus sega un iet ledus. Vietām ir applūdušas palienes. Gaujas augštecē turpinās ledus iešana. Tirzā pie Lejasciema saglabājas ledus sastrēgums augšpus un lejpus novērojumu stacijai. Ogres lejtece no līkā tilta līdz Daugavai vēl klāta ar ledus segu. Daugavā pie Zeļķiem augšpus un lejpus novērojumu stacijai ir ledus sastrēgums, savukārt pie Pļaviņām ledus sega ar lāsmeņiem. Lāsmeņi veidojas arī pie Aiviekstes grīvas. Vietām applūdušas upju zemākās palienes. Nedēļas nogalē, kļūstot vēsākam laikam, palu process kļūs mazāk aktīvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!