Foto: LETA

Pirmdien, 5. aprīlī, laikā no pulksten astoņiem līdz pulksten 12 Vidzemes piekrastē dienvidrietumu, dienvidu vējš brāzmās līdz 20 metriem sekundē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) vietnē publicēts brīdinājums.

Dzeltenais brīdinājums skar jūras piekrasti Kurzemē un Vidzemē. No rīta un dienas vidū Kurzemē saglabāsies dienvidrietumu, dienvidu vējš brāzmās līdz 15-18 m/s, bet jūras piekrastē līdz 20-23 m/s, pēcpusdienā vējš pakāpeniski pierims.

Savukārt Vidzemes piekrastē laika posmā no pulksten astoņiem līdz pulksten 12 dienvidrietumu, dienvidu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20 m/s.

Dzeltenais brīdinājums nozīmē, ka prognozētie hidrometeoroloģiskie apstākļi nav bīstami, taču, ja tiek plānotas aktivitātes, kuras tie var ietekmēt, jābūt uzmanīgiem.

Vidzemes piekrastē brīdinājums ir spēkā pirmdien no pulksten astoņiem līdz pulksten 16, savukārt Kurzemes piekrastē līdz pulksten 15, vēsta LVĢMC.

Centrs atgādina: nolauzti koku zari, nefiksēti priekšmeti vai atlūzas var tikt nestas pa gaisu, tādēļ atsevišķas āra aktivitātes var tikt traucētas.

Ja hidrometeoroloģiskie apstākļi ir radījuši postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, LVĢMC atgādina, ka jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112.

Jau vēstīts, ka pirmdien, Otrajās Lieldienās, visā Latvijā pūtīs brāzmains vējš, gaidāms arī lietus, kas pāries slapjā sniegā, prognozē sinoptiķi.

Rīgā Otrajās Lieldienās gaidāms apmācies laiks, palaikam nedaudz līs, pēcpusdienā un vakarā gaidāms mērens lietus, kas pāries slapjā sniegā. Dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 17 metriem sekundē. Gaisa temperatūra +3..+7 grādi, pirmdienas pievakarē gaiss atdzisīs līdz +1 grādam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!