Foto: DELFI
Februāra pirmā dekāde Latvijā bija silta un nokrišņiem bagāta - dekādes vidējā gaisa temperatūra kopumā valstī bija 4,2 grādus augstāka par normu, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Augstāka par vidējiem vairāku gadu rādītājiem bija gaisa temperatūra arī visās dekādes dienās.

Visaugstāk - dienā no +0,5 līdz +3,5 grādiem gaisa temperatūra pakāpās 5. un 6. februārī.

Naktīs temperatūra lielākoties bija no -6 līdz +1 grāda robežās, līdz -11 grādiem īslaicīgi noslīdot tikai naktī uz 4. februāri Daugavpilī.

Dekādes nokrišņu daudzums visā Latvijā bija lielāks par normu, vidēji Valstī pārsniedzot to divas reizes. Perioda laikā gan lietus, gan sniegs bija katru dienu, bet visbagātākās ar  nokrišņiem bija divas pēdējās dekādes dienas Latvijas austrumu daļā - Latgalē katrā šajā diennaktī izkritušais  nokrišņu daudzums  bija tuvs vai līdzvērtīgs visas dekādes nokrišņu normai.

Visu dekādi sniega sega sedza Austrumlatviju un Kurzemes augstākās vietas.

Visbiezākais sniegs bija Alūksnes un Vidzemes augstienēs - 11. februāra rītā Alūksnē - 54 centimetri, Zosēnos - 43 centimetri.

Kurzemes jūras piekrastē un Latvijas vidienē sniega sega te parādījās, te pazuda, stabilāka kļūstot tikai dekādes pēdējās dienās, un arī tad biezumā lielākoties zem 10 centimetriem.

Dekādes vēja ātrums bija jūtami zemāks par normu, brāzmās 15-17 metrus sekundē sasniedzot tikai pašā Kurzemes jūras piekrastē dekādes vidusdaļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!