Foto: AFP/Scanpix
Pagājušā mēneša vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija -6,9 grādi, un tas ir 3,2 grādus zem februāra normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Līdz ar to šā gada februāris bija aukstākais kopš 2012.gada, kad mēneša vidējā gaisa temperatūra sasniedza -8,8 grādus.

Aizvadītais mēnesis bija piecus grādus aukstāks nekā janvāris un astoņus grādus aukstāks nekā ziemas pirmais mēnesis - 2017.gada decembris.

Februārī tika laboti četri aukstuma rekordi. 22.februārī Stendē termometra stabiņš noslīdēja līdz -22,2 grādiem; 27. un 28.februārī Dobelē sals sasniedza attiecīgi -20 un -21,3 grādus. Mēneša pēdējā dienā, gaisam atdziestot līdz -18,9 grādiem, aukstuma rekords pārspēts arī Liepājā.

Vidējais nokrišņu daudzums Latvijā februārī bija 19 milimetru jeb aptuveni puse no mēneša normas, un šā gada februāris kļuvis par trešo sausāko kopš gadsimta sākuma. Pirmo reizi kopš pērnā gada jūlija nokrišņu daudzums valstī kopumā bijis mazāks par normu.

Visvairāk nokrišņu bija Ventspilī - 36 milimetri, - savukārt vismazāk sniga Bauskā, kur nokrišņu summa sasniedza tikai astoņus milimetrus.

Visstiprākās vēja brāzmas - 20 metru sekundē - tika novērotas 27.februārī Kolkā. Arī biezākā sniega sega reģistrēta Ziemeļkurzemē - 26.februārī Stendē sniega dziļums sasniedza 31 centimetru.

Jau ziņots, ka saskaņā ar ilgtermiņa prognozēm šogad gaidāms vēss un sniegots marts, sniega sega var kļūt biezāka nekā ziemas mēnešos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!