Festivālā "Positivus", kas no 17. līdz 19. jūlijam norisināsies Salacgrīvā, gaidāmi mainīgi laikapstākļi, kopumā būs maz nokrišņu un mērena gaisa temperatūra, palaikam pastiprināsies vējš, prognozē sinoptiķi.

Lietus galvenokārt tiek prognozēts piektdien dienas laikā, kad arī pieņemsies spēkā rietumu vējš - tā ātrums brāzmās pludmalē sasniegs pat 17 metru sekundē, bet kāpu un koku aizvējā vējš būs mazāk jūtams. Vēja brāzmas var lauzt koku zarus.

Piektdienas vakarā un naktī uz sestdienu nokrišņi nav gaidāmi, mākoņu būs maz. Vakarā pūtīs brāzmains ziemeļrietumu vējš, naktī tas norims. Sestdien pūtīs mērens dienvidu vējš, naktī uz svētdienu nedaudz pastiprināsies dienvidrietumu vējš, svētdien tā ātrums brāzmās sasniegs 13 metru sekundē.

Sestdien palielināsies mākoņu daudzums, būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Svētdien iespējams īslaicīgs lietus, debesis palaikam skaidrosies.

Gaisa temperatūra piektdienas pēcpusdienā un vakarā būs +16..+17 grādu, naktī uz sestdienu, norimstot vējam, tā noslīdēs līdz aptuveni +10 grādiem, bet pludmalē saglabāsies siltāks laiks. Sestdien gaiss iesils līdz +20 grādiem, naktī uz svētdienu būs aptuveni +16 grādu, svētdien termometra stabiņš pakāpsies līdz +19 grādiem, bet naktī uz pirmdienu atkal gaidāmi +16 grādi.

Vēja dēļ gaisa temperatūra var likties zemāka, savukārt saulainos brīžos aizvējā - augstāka.

Sagaidāms, ka ūdens temperatūra gan jūrā, gan Salacā būs aptuveni +17 grādu. Atpūtniekiem gan jāatceras, ka spēcīga vēja laikā peldēties ir bīstami. Glābēji arī atgādina, ka nedrīkst peldēt reibumā, tāpat nevajag peldēt naktī, īpaši nezināmā vietā, un vienatnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!