Foto: LETA
Aizvadītajā naktī visā Latvijā gaisa temperatūra noslīdēja zem -5 grādiem, daudzviet valsts rietumu un centrālajā daļā sasniedzot -9..-13 grādus, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Lielākais sals tika reģistrēts Stendes novērojumu stacijā. Savukārt piektdienas rītā Kurzemes piekrastē gaiss iesilis līdz 0..-4 grādiem, pārējā Latvijā termometri rāda -5..-9 grādus.

No rietumiem sabiezē mākoņu sega un Kurzemē sācis snigt. Pūš lēns rietumu un dienvidu vējš.

Rīgā, pūšot nelielam dienvidu vējam, gaisa temperatūra ir -6..-7 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdienas pēcpusdienā Latvijā bija -1..-5 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 3.janvārī bija +18..+19 grādu Spānijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -26 grādi Somijā un -28 grādi Murmanskas apgabalā, Krievijā.

Savukārt piektdien Latvijas centrālajā daļā ilgstoši snigs, Kurzemē sniegs pāries lietū, bet valsts austrumos tikai vēlā pēcpusdienā sāksies snigšana, prognozē sinoptiķi.

Līdz ar lietu Kurzemē, vakarā arī valsts centrālajā daļā veidosies migla. Notīrītie ceļi no jauna apledos. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu un rietumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra būs no +4..+5 grādiem Kurzemes rietumkrastā līdz -4..-5 grādiem valsts austrumos.

Rīgā ilgstoši snigs, vēlā vakarā gaidāms lietus un migla, gaisa temperatūra tad paaugstināsies līdz +1 grādam. Pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš.

No Somijas uz Latviju virzās ciklons. Atmosfēras spiediens krīt, agrā piektdienas rītā tas ir 764-767 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!