Foto: DELFI
Piektdienas rītā lielā Latvijas daļā ir apmācies laiks, zem mākoņu segas gaiss daudzviet ir siltāks par -10 grādiem, savukārt zem skaidrām debesīm sals vietām pārsniedz 20 grādu, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Agrā rītā zemākā gaisa temperatūra, -22 grādi, reģistrēta vietām Alūksnes un Apes novadā, -19..-21 grāds tobrīd bija arī dažviet Kurzemē un Zemgalē, galvenokārt Dobeles un Saldus pusē, kā arī Cēsu un Valkas apkaimē. Naktī -21 grāds fiksēts arī Jaunpiebalgas novada Zosēnos.

-17..-19 grādu rīta agrumā bija vietām galvaspilsētas un Daugavpils apkaimē. Savukārt augstākā gaisa temperatūra, -6 grādi, tobrīd bija Ventspilī, -8..-10 grādus termometri rādīja arī citviet Kurzemes piekrastē, kā arī Bauskas, Aizkraukles, Jēkabpils, Preiļu un Rēzeknes apkaimē.

Vērā ņemamu nokrišņu un vēja Latvijā nav. Braukšanas apstākļi uz visiem galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem saglabājas apmierinoši, brauktuves ir sausas.

Rīgā pēc skaidras nakts saradušies mākoņi, pūš minimāls dienvidu vējš. Gaisa temperatūra agrā rītā bija no -11 grādiem pilsētas centrā līdz -19 grādiem dažviet Pierīgā, tostarp lidostā "Rīga" reģistrēti -18 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijā bija no -2 grādiem Pāvilostā un Rīgas lidostā līdz -7 grādiem Valkā. 21.februāra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +22 grādi Mursijā, Spānijas dienvidaustrumos.

Zemākā gaisa temperatūra Eiropā piektdienas rītā ir -24 grādi augstākajos Alpu kalnos, -25 grādi dažviet Krievijā, galvenokārt Maskavas pusē, un -28 grādi vietumis Norvēģijas dienvidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!