Foto: DELFI
Latvijā un teju visā Eiropā šā gada vasara būs siltāka nekā parasti, liecina dažādu organizāciju publicētās ilgtermiņa prognozes. Karstums, iespējams, atsāksies pēc nedēļas.

"Weather Services International" paredz, ka visā Eiropā, izņemot daļu Rietumeiropas, gaisa temperatūra nākamajos trīs mēnešos būs augstāka par vidējo rādītāju. Latvijā silts un karsts laiks tiek prognozēts gan jūnijā, gan jūlijā, gan augustā.

Lielbritānijas meteoroloģijas dienesta "Met Office" publicētās prognozes uzrāda 60-80 procentu varbūtību, ka vasaras vidējā gaisa temperatūra Latvijā būs augstāka par normu un ka nokrišņu daudzums būs tāds pats kā citos gados vai mazāks.

Kompānijas "AccuWeather" meteorologi uzskata, ka Eiropas austrumu un centrālo daļu, tajā skaitā Latviju, sagaida kopumā karsta un sausa vasara, kas var kaitēt šā gada ražai un izraisīt plašus meža ugunsgrēkus.

Kolumbijas universitātes Zemes institūta speciālisti ar 60 procentu varbūtību prognozē, ka 2014.gada vasaras mēneši Latvijā būs siltāki nekā ierasts, savukārt prognozes par lietus daudzumu neuzrāda būtiskas novirzes no ilggadējā vidējā rādītāja.

ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes modelis "Climate Forecast System" patlaban izskaitļojis, ka jūnijs Latvijā varētu būt aptuveni divus grādus siltāks par normu, savukārt jūlija un augusta vidējā gaisa temperatūra, iespējams, būs tuvāka daudzu gadu vidējam rādītājam. Nokrišņu daudzums visos trijos vasaras mēnešos tiek prognozēts nedaudz mazāks par normu.

Atbilstoši "Global Forecast System" prognozei tuvākajās diennaktīs gaisa temperatūra Latvijā pakāpeniski paaugstināsies un nākamās nedēļas vidū sasniegs +27 grādus, nedēļas beigās - jau +31 grādu. Daudzviet gaidāmas pērkona lietusgāzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!