Foto: AFP/Scanpix
Nākamās nedēļas vidējā gaisa temperatūra Latvijā būs aptuveni piecus grādus augstāka par pagājušā gadsimta vidējo rādītāju, liecina "Global Forecast System" prognoze.

Arī pirms gada janvāra sākums bija piecus grādus siltāks par normu, gaisa temperatūra 2012.gada pirmajās dienās Latvijā bija +7..-8 grādu robežās.

Gadumijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +2..+6 grādiem, gaidāms lietus, vietām Kurzemē un Vidzemē līs visai stipri, Vecgada vakarā vēl iespējams arī slapjš sniegs. Dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās svētkos pastiprināsies līdz 11-16 metriem sekundē, pretvēja piekrastē - līdz 17-22 metriem sekundē.

Turpmākajās diennaktīs gaisa temperatūra par dažiem grādiem pazemināsies un valsts austrumos brīžiem noslīdēs līdz -6 grādiem. Dažbrīd gaidāmi nokrišņi, tostarp sniegputenis, debesis reizēm skaidrosies.

Sagaidāms, ka vēlāk janvārī vai februārī Latvijā atgriezīsies aukstums. Jau ziņots, ka decembra otrā dekāde Latvijā bija piecus grādus aukstāka par normu, īsi pirms Ziemassvētkiem diennakts vidējā gaisa temperatūra noslīdēja pat 7-10 grādus zem normas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!