Foto: AFP/Scanpix

Trešdien deviņos rītā Strenču novadā gaisa temperatūra pazeminājās līdz pat -23,6 grādiem, un tas ir pagaidām lielākais sals, kāds šoziem reģistrēts Latvijā, liecina dati no uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC).

Zemāko gaisa temperatūru fiksējusi ceļu meteostacija, kas atrodas pie A3 šosejas starp Strenčiem un Valku. Amatas novada Melturos un Apes novada Virešos gaiss atdzisa attiecīgi līdz -22,3 un -22,4 grādiem, 22 grādu sals reģistrēts arī Raunā, Smiltenē, Kārsavā un Ludzas apkaimē.

Savukārt LVĢMC novērojumu tīklā lielākais sals konstatēts Jaunpiebalgas novada Zosēnos, kur gaisa temperatūra deviņos rītā bija -22,7 grādi.

Trešdienas rīts Latvijā bija aukstākais kopš 2013.gada marta. Valsts lielākajā daļā minimālā gaisa temperatūra bija -15..-21 grāds, mazāks sals bija vienīgi Ziemeļkurzemē, kur Kolkā un Mērsragā gaisa temperatūra nenoslīdēja zemāk par -7..-8 grādiem.

Galvaspilsētā sals sasniedza -16..-17 grādu. LVĢMC Rīgas centra meteostacija reģistrēja -15,2 grādus – zemāko gaisa temperatūru pēdējā gada laikā.

Jau ziņots, ka arī šīs nedēļas nogalē Latvijā gaidāms nemainīgi auksts laiks, prognozē sinoptiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!