Foto: Publicitātes attēli

Brīvdienās gaidāmi mainīgi laika apstākļi. Sestdien Latvijai no rietumiem pietuvosies siltā atmosfēras fronte, līdz ar to mākoņu kļūs vairāk un naktī uz svētdienu austrumu rajonos īslaicīgi līs, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Līdz ar atmosfēras fronti valsts teritorijā ieplūdīs karstais gaiss no Eiropas centrālās un dienvidrietumu daļas, nedēļu mijā gaisa temperatūrai daudzviet sasniedzot +27…+30 grādus pēc Celsija.

Šī brīža prognozes liecinot, ka nākamās nedēļas otrdienā no rietumiem Latvijai pietuvosies ciklons, līdz ar to teritoriju sasniegs plašas nokrišņu zonas un vēsāka gaisa masa - karstums mitēsies un pūtīs brāzmains vējš.

Kā ziņots, naktī uz piektdienu laika apstākļus Latvijā vēl noteiks aizejošā ciklona rietumu mala, līdz ar to debesis daļēji klās mākoņi un vietām sagaidāms neliels īslaicīgs lietus. Pūtīs mēreni stiprs ziemeļrietumu vējš, kas brāzmās, galvenokārt piekrastes rajonos, sasniegs 15-19 m/s.

Nakts stundās gaiss atdzisīs līdz +11…+16 grādiem. Savukārt dienā, pastiprinoties augsta spiediena atzaram, debesis skaidrosies un lietus nav gaidāms. Joprojām saglabāsies brāzmains ziemeļrietumu vējš, kas vietām brāzmās sasniegs pat 15-19 m/s, tomēr vakarā vējš pierims.

Piektdien termometra stabiņš sasniegs vien +17…+20 grādu atzīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!