Foto: LETA
Ciklonu ietekmē Latviju gandrīz katru dienu šķērsos lietus mākoņi, atsevišķās dienās tie veidos plašākas un intensīvākas nokrišņu zonas – viena no tām Latviju šķērsos sestdien dienā un naktī uz svētdienu, nākamā - darba nedēļas vidū, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Aizvadītajā naktī un rīta stundās Latvijai pāri virzījās gubu – lietus mākoņu zona. Tā sev līdzi nesa intensīvus pērkona negaisus – zibeņošanu, lietusgāzes, kā arī vietām nedaudz pastiprinājās vējš, pēc novērojumu staciju datiem brāzmās sasniedzot 14 m/s.

Tomēr vasarīgi siltās gaisa masas mūsu reģionā nepieturēsies - gan šīs nedēļas izskaņā, gan arī nākamajā darba nedēļā laika apstākļus mūsu reģionā noteiks ciklonu darbība, to centri atradīsies virs Norvēģu jūras un Skandināvijas pussalas, bet virs Latvijas - to dienvidu, dienvidaustrumu mala.

Valdot rietumu gaisa masu plūsmai, mūsu reģionā ieplūdīs jau salīdzinoši vēsākas gaisa masas, prognozē sinoptiķi.

Turklāt ciklonu ietekmē Latviju gandrīz katru dienu šķērsos lietus mākoņi, atsevišķās dienās tie veidos plašākas un intensīvākas nokrišņu zonas - viena no tām Latviju šķērsos sestdien dienā un naktī uz svētdienu, nākamā - darba nedēļas vidū.

Tā kā debesis bieži būs mākoņainas, naktis vēl nebūs ļoti dzestras - minimālā gaisa temperatūra lielākoties gaidāma +10…+15 grādu robežās, vien atsevišķās naktīs, debesīm starp nokrišņu zonām skaidrojoties, tā būs nedaudz zemāka.

Savukārt dienas laikā gaiss lielākoties vēl iesils līdz +15…+20 grādiem. Tomēr rietumu puses vēji, kā tas rudenī ierasts, kļūs brāzmaināki - brīvdienās tikai piekrastes rajonos vēja brāzmas sasniegs 13-15 m/s, bet nākamās darba nedēļas gaitā jau daudzviet Latvijā - 15-18 m/s, pastāv varbūtība, ka pastiprināsies arī līdz 20 m/s, liecina jaunākā prognoze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!