Foto: LETA

Pirmajos jūlija datumos vēl daudzviet saglabāsies karsts laiks, bet, iesākoties jaunai darba nedēļai, pakāpeniski gan naktīs, gan dienās kļūs vēsāks. Visas nedēļas garumā palaikam ir gaidāmi nokrišņi, vietām arī veidosies pērkona negaisi, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Piektdien diena būs saulaina, tomēr palaikam debesis arī aizklās mākoņi, kas no rīta un pēcpusdienā vietām Kurzemē atnesīs ne tikai lietu, bet arī lokāli stipras pērkona lietusgāzes un iespējams pat krusu.

Pūtīs lēns līdz mērens austrumu puses vējš, un negaisa laikā tas būs brāzmains. Naktī gaiss austrumu rajonos atdzisīs līdz +13...+18 grādiem, savukārt rietumu un centrālajos rajonos būs siltāk, tur minimālā gaisa temperatūra +19...+23 grādu robežās, līdz ar to vietām vēl būs novērojama tropiskā nakts.

Diena būs karsta: gaiss iesils līdz +30...+32 grādiem, vienīgi piekrastes rajonos un austrumos būs par pāris grādiem vēsāks.

Brīvdienās debesīs mākoņu daudzums būs mainīgs. Gan naktī uz sestdienu, gan pēcpusdienā rietumu un centrālajos rajonos, bet svētdien austrumu daļā gaidāms īslaicīgs lietus, vietām arī pērkona negaiss.

Turpinās dominēt lēns līdz mērens vējš, kas sestdien vēl pūtīs no dienvidaustrumiem, dienvidiem, bet svētdien pakāpeniski iegriezīsies no rietumu puses. Naktī termometra stabiņš noslīdēs līdz +14...+21 grādu atzīmes, augstākām temperatūrām saglabājoties piekrastes rajonos.

Sestdien maksimālā gaisa temperatūra būs +27...+31 grādi, par pāris grādiem zemāk saglabājoties piekrastes rajonos, savukārt svētdien, ieplūstot vēsākai gaisa masai, gaiss iesils vien līdz +21...+26 grādiem.

Arī pirmdien un otrdien mākoņu daudzums debesīs turpinās būt mainīgs. Pirmdien vēl vietām, galvenokārt austrumu rajonos, otrdien jau daudzviet līs, nokrišņi būs īslaicīgi, bet iespējams pērkona negaiss.

Nedēļa iesāksies ar lēnu vēju, bet otrdien tas pastiprināsies lēns līdz mērens un iegriezīsies no dienvidrietumiem, dienvidiem. Naktī gaiss atdzisīs +13...+18 grādiem. Dienā maksimālā gaisa temperatūra sasniegs +22...+27 grādus, piekrastes rajonos tā būs +18...+22 grādi.

Pēc šī brīža prognozes, trešdien vēl vietām, bet jau ceturtdienu un piektdien, nokrišņu zonai šķērsojot Latviju, daudzviet ir gaidāms lietus. Tāpat kā nedēļas sākumā, tā arī nedēļas otrajā pusē dominēs lēns līdz mērens vējš, kas pūtīs no rietumu puses. Naktīs kļūs vēsākas, minimālā gaisa temperatūra ir gaidāma +12...+17 grādu robežās, bet dienā gaiss neiesils vairāk par +22 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!