Foto: F64

Svētku brīvdienas iesāksies ar lielākoties mākoņainu, lietainu un vējainu laiku, tomēr Lieldienās laika apstākļi uzlabosies, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Lielā Piektdiena būs mākoņaina, daudzviet līs, austrumos pēcpusdienā iespējams arī slapjš sniegs, tikai rietumos vakarpusē mākoņi daļēji izklīdīs.

Ja naktī vējš vēl būs lēns, tad dienā tas jau pieņemsies spēkā – vējš pūtīs no ziemeļiem un piekrastē brāzmās pastiprināsies līdz 17 metriem/sekundē.

Gaisa temperatūra nakts stundās būs +4...+6 grādi, bet diena būs samērā silta +5...+11 grādi.

Arī Klusā Sestdiena būs diezgan mākoņaina, vienīgi valsts rietumu daļā debesis skaidrosies. Austrumos uzlīs, gaidāms arī slapjš sniegs.

Būs vējains – ziemeļrietumu, ziemeļu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 15 metriem/sekundē. Termometra stabiņš naktī noslīdēs līdz -1...+4 grādu atzīmei, dienā gaiss iesils līdz +5...+9 grādiem.

Pirmajās un Otrajās Lieldienās laiks būs lielākoties saulains un arī sauss. Gaisa temperatūra naktīs būs +1....-4 grādu robežās, bet dienu laikā, lai arī spīdēs saule, gaiss iesils tikai līdz +4...+10 grādiem.

Laika apstākļi būs piemēroti, lai svētkus pavadītu ārā, svaigā gaisā, norāda LVĢMC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!