Foto: F64
Latvijā ieplūstot siltākai gaisa masai, svētku brīvdienās termometra stabiņš vietām pakāpsies līdz pat +15 grādu atzīmei. Lielā Piektdiena būs pārsvarā sausa un saulaina, tomēr Lieldienās daudzviet gaidāms lietus, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Lielā Piektdiena būs pārsvarā skaidra un sausa. Naktī vien rietumu rajonos debesis aizklās mākoņi, bet dienā mākoņu būs vairāk valsts dienvidu daļā, kur pēcpusdienā arī uzlīs. Pūšot lēnam vējam, naktī rietumos veidosies migla, dūmaka, kas vietām saglabāsies līdz rītam.

Naktī gaiss atdzisīs līdz -2...+3 grādiem, savukārt, dienā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +11...+16 grādiem, nedaudz vēsāka diena būs vien Kurzemē līča piekrastē, kur gaiss nebūs siltāks par +6...+10 grādiem.

Sestdien mākoņu daudzums būs mainīgs un vietām gaidāms neliels lietus. Pūtīs lēns vējš, un nakts otrajā pusē un no rīta atsevišķos rajonos sabiezēs migla.

Naktī gaisa temperatūra pazemināsies līdz 0...+5 grādiem, bet valsts ziemeļaustrumos gaidāms neliels sals līdz 0...-2 grādiem. Dienā maksimālā gaisa temperatūra būs +9...+14 grādu robežās, tomēr vietām piekrastē gaiss neiesils vairāk par +5...+8 grādiem.

Lieldienas būs lielākoties mākoņainas un mitras, tomēr dienās gaiss būs silts un brīžiem arī uzspīdēs saule. Svētdienas naktī lietus gaidāms austrumu un centrālajos rajonos, bet dienā uzlīs visā valsts teritorijā.

Arī pirmdien lietus gaidāms teju visā Latvijā. Vējš saglabāsies lēns. Naktīs minimālā gaisa temperatūra gaidāma +1...+6 grādu robežās, vien naktī uz svētdienu vietām rietumos termometra stabiņš noslīdēs līdz 0...-1 grādam.

Dienā lielākajā daļā valsts gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +10...+15 grādiem, par pāris grādiem vēsāk būs vien vietām zem lietus mākoņiem un piekrastē.

Arī nākamās darba nedēļas sākumā vietām līs, tomēr debesis brīžiem arī skaidrosies un gaiss saglabāsies pavasarīgi silts, termometra stabiņam dienas laikā daļā Latvijas sasniedzot +15 grādu atzīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!