Foto: Shutterstock
Nedēļas nogales pirmajā pusē vietām, galvenokārt valsts austrumu daļā, līs lietus un mākoņu daudzums būs mainīgs. Bet svētdien Mātes diena tiks aizvadīta ar sausu un saulainu laiku, prognozē Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Prognozes rāda, ka līdz pat jaunās darba nedēļas sākumam pakāpeniski kļūs vēsāks, atsevišķās naktīs gaisam atdziestot pat zem 0 grādiem pēc Celsija.

Sestdien naktī mākoņu daudzums vēl būs mainīgs, bet jau no rīta tas pakāpeniski palielināsies. Pietuvojoties plaša ciklona dienvidaustrumu, dienvidu malai, arī sestdien vietām, galvenokārt austrumu daļā, līs lietus.

Dominēs lēns līdz mērens rietumu puses vējš. Minimālā gaisa temperatūra naktī saglabāsies +2…+8 grādu robežās, bet dienā gaiss iesils līdz +10..+17, termometra stabiņam vēl joprojām zemākās temperatūras vērtības uzrādot piekrastes rajonos.

Ja naktī uz svētdienu laiks vēl būs lielākoties mākoņains un daudzviet līs lietus, tad jau no rīta, pastiprinoties augsta spiediena apgabalam, nokrišņi mazināsies, mākoņi pamazām izklīdīs un daudzviet starptautiskos Mātes dienas svētkus varēs sagaidīt ar saulainu laiku.

Saglabāsies lēns līdz mērens vējš, kas pūtīs no ziemeļu puses. Naktī gaiss atdzisīs līdz +5…+9 grādiem, bet maksimālā gaisa temperatūra dienā, lai arī vietām dienvidu daļā sasniegs +13…+16, lielākajā daļā valsts būs vien +7…+12.

Pastiprinoties anticiklona ietekmei, jaunā darba nedēļa iesāksies ar sausu un vēsu laiku, daudzviet naktī termometra stabiņam noslīdot zem 0 grādu atzīmes un dienā gaisam neiesilstot vairāk par +15.

Nedēļas vidū un otrajā pusē laika apstākļus galvenokārt noteiks ciklonu darbība no rietumiem, līdz ar to laika apstākļi būs mainīgi – daudzviet gaidāmi nokrišņi, vietām pat ilgstoši, savukārt, īslaicīgi pastiprinoties augsta spiediena atzaram, atsevišķas dienas vai naktis būs lielākoties sausas. Pastiprināsies vējš un gaisa temperatūra par pāris grādiem atkal paaugstināsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!