Foto: Shutterstock
Darba nedēļā laika apstākļus virs Latvijas noteiks plaša ciklona dienvidaustrumu, dienvidu mala, kas pa laikam nesīs nokrišņus, un, galvenokārt piekrastes rajonos, gaidāms brāzmains vējš, prognozē Latvijas vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Laiks saglabāsies mēreni silts, un atsevišķās dienās gaiss iesils līdz +9…+14 grādiem, kaut arī dažās naktīs gaisa temperatūra gaidāma ap 0 grādiem. Nedēļas beigās pastiprināsies anticiklona ietekme un nokrišņi mitēsies.

Nedēļas sākumā jārēķinās ar īslaicīgu lietu - pirmdien vien rietumos, bet naktī uz otrdienu un no rīta jau daudzviet Latvijā. Pārsvarā gaidāms mākoņains laiks, tomēr otrdien dienā daudzviet debesis skaidrosies. Pirmdien dominēs mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš, kas brāzmās piekrastē sasniegs 15-17 m/s, bet otrdien vējš iegriezīsies no dienvidrietumiem un pakāpeniski pierims.

Naktīs daudzviet termometra stabiņš noslīdēs līdz +5…+12 grādu atzīmei, bet naktī uz pirmdienu valsts austrumos temperatūra pazemināsies par līdz -1…+4 grādi. Savukārt dienās gaiss iesils līdz +7…+14.

Nedēļas vidū būs mainīgs mākoņu daudzums un nokrišņi gaidāmi vien atsevišķos rajonos. Pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas piekrastes rajonos būs brāzmains, bet ceturtdien tas pastiprināsies arī vietām iekšzemē. Gaisa temperatūra dienās saglabāsies +7…+11 robežās, bet naktīs gaiss atdzisīs līdz +5…+10, austrumu daļā līdz +2.

Nedēļas beigās laika apstākļus Latvijā noteiks anticiklons un nokrišņi mitēsies. Pūtīs mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, kas vietām būs brāzmains. Dienās gaiss iesils līdz +10…+13, naktīs termometra stabiņš pieturēsies pie +5…+10 grādu atzīmes.

Pēc šī brīža prognozēm svētdien vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem un pierims, bet valstī ieplūdīs vēsāks gaiss, līdz ar to kļūs aukstāks un naktīs vietām gaisa temperatūra būs negatīva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!