Foto: DELFI
Jaunnedēļ nedēļas pirmajā pusē laiks būs lielākoties sauss un samērā silts, bet nedēļas izskaņā kļūs vēsāks un vējaināks, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Pirmdien mākoņu būs maz, laiks saglabāsies sauss, bet, pūšot lēnam vējam, valsts rietumu un centrālajā daļā atkal sabiezēs migla, kas dienas laikā pakāpeniski izklīdīs, tomēr piekrastē diena vēl būs miglaina un dūmakaina.

Gaisa temperatūra nakts stundās būs no -1 grāda pēc Celsija skalas jūras piekrastē līdz -6 grādiem Austrumlatvijā.

Diena būs silta, termometra stabiņš pakāpsies līdz +8...+13 grādu atzīmei, bet piekrastē būs vēsāks, tur gaiss iesils vien līdz +2...+7 grādiem.

Arī otrdien debesis būs lielākoties skaidras, nokrišņi nav gaidāmi. Gan naktī, gan no rīta vietām, galvenokārt piekrastes rajonos, vēl veidosies migla, kā arī dūmaka.

Autovadītājiem ir jābūt vērīgiem, jo braukšanas apstākļi būs apgrūtināti sliktās redzamības dēļ.

Pūtīs lēns vējš, gaiss naktī atdzisīs līdz -1...-6 grādiem, bet dienā gaiss iesils līdz +7...+12 grādiem, joprojām vēsāks būs piekrastē.

Darba nedēļas vidū gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, vairāk mākoņu būs valsts austrumu daļā, tur dienā jārēķinās ar nelielu īslaicīgu lietu. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no dienvidrietumiem, rietumiem. Gaisa temperatūra naktī būs -2...+2 grādi, dienā +3...+10 grādu robežās.

Nedēļas otrajā pusē anticiklona ietekme jau pakāpeniski mazināsies. Ceturtdiena aizritēs bez nokrišņiem, naktī vēl pieturēsies neliels sals, bet dienā gaiss iesils līdz +5...+12 grādiem.

Piektdien mākoņu būs vairāk un vietām austrumos nedaudz uzlīs. Vējš mēreni pūtīs no rietumiem. Gaisa temperatūra naktī būs -1...+2 grādi, bet dienā +4...+11 grādi.

Pēc pašreizējām prognozēm brīvdienās laika apstākļus pie mums noteiks ciklonu darbība, debesis aizklās mākoņi, vietām līs un pastiprināsies vējš.

Kļūs vēsāks – brīvdienās dienas laikā termometra stabiņš vairs nepārsniegs +5...+9 grādu atzīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!