Foto: Shutterstock
Mēnešu mijā notiks arī laikapstākļu pārmaiņas - oktobris noslēgsies vēss un lietains, savukārt novembris iesāksies ar siltāku un saulaināku laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Šīs nedēļas nogalē laikapstākļus noteiks jauns ciklons, kas sestdien no Baltijas jūras virzīsies uz austrumiem, vēl nesot ilgstošus nokrišņus - lietu, vietām ar slapju sniegu.

Svētdien virs Ziemeļeiropas pastiprināsies anticiklons, Latvijā tā dienvidu malas ietekmē nokrišņi mitēsies, bet līdz ar to pazemināsies gaisa temperatūra, nedēļas sākumā naktīs termometra stabiņam noslīdot pat zem -5 grādu atzīmes, un pat dienas laikā, iespējams, ziemeļaustrumu rajonos pieturēsies neliels sals.

No otrdienas anticiklons aizvirzīsies uz Krievijas rietumu rajoniem un Latvijā pūtīs stipri dienvidaustrumu vēji, kas brāzmās sasniegs 15-19 m/s, piekrastē 21 m/s.

Latviju no rietumiem pakāpeniski šķērsos ar silto atmosfēras fronti saistīta nokrišņu zona, kas nesīs slapju sniegu un lietu, bet aiz tās Latvijā ieplūdīs siltākas gaisa masas, un pat naktīs vairs nepiesals, bet dienas laikā vietām gaiss iesils līdz +10…+12 grādiem.

Nedēļas pirmajās dienās, pūšot stiprajam un brāzmainajam dienvidaustrumu vējam, gaidāma būtiska atšķirība starp gaisa temperatūru un sajūtu temperatūru. Zemākā prognozētā gaisa temperatūra ir -5…-6 grādi, bet sajūtu temperatūra sasniedz -10…-11 grādus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!