Foto: F64
Tuvākās nedēļas laikā gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies, bet nedēļas vidū gaidāms pat stiprs karstums, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Nedēļas nogalē laika apstākļus Latvijā noteiks plašs anticiklons, līdz ar to gaidāms saulains un pārsvarā sauss laiks - teritorijas lielākajā daļā termometra stabiņš pakāpsies līdz +23…+26 grādu atzīmei.

Anticiklona ietekme saglabāsies arī nākamas nedēļas sākumā, turklāt teritorijā ieplūdīs siltāka gaisa masa - daudzviet gaidāms karstums, kas pārsniegs +27 grādus.

Šī brīža prognozes liecina, ka nākamās nedēļas otrajā pusē Latvijai pietuvosies zema spiediena ieplaka, kā ietekmē veidosies pērkona lietusgāzes.

Šīs nedēļas izskaņā laika apstākļus Latvijā noteiks plašs anticiklons - mākoņu pakāpeniski kļūs mazāk, bieži spīdēs saule un lietus iespējamība būs maza.

Piektdien dienā gaiss iesils līdz +20…+25 grādiem, savukārt sestdien un svētdien, spīdot saulei, temperatūra var būt vēl par kādu grādu augstāka. Naktī uz sestdienu temperatūra lielākajā teritorijas daļā pieturēsies +12…+17 grādu robežās, bet svētdienas naktī, debesīm esot skaidrākām, gaiss vietām atdzisīs līdz +8…+10 grādiem. Pūtīs pārsvarā lēns līdz mērens dienvidu puses vējš un atsevišķos rajonos naktīs veidosies migla.

Stiprāks vējš gaidāms vien piektdien, kad vietām Kurzemē brāzmas sasniegs 15 m/s.

Arī nākamās nedēļas pirmajā pusē un vidū saglabāsies paaugstināts atmosfēras spiediens, līdz ar to laiks joprojām būs nemainīgi sauss un karsts. Gaisa temperatūra kļūs vēl par pāris grādiem augstāka un vietām teritorijā varētu sasniegt pat +30 grādus, pārspējot maksimālās gaisa temperatūras rekordus, prognozē sinoptiķi.

Pēc šī brīža prognozēm spriežot, sākot ar darba nedēļas otro pusi, Latvijai no rietumiem pietuvosies zema spiediena ieplaka, kas nesīs vairāk mākoņu, kā arī lietusgāzes ar pērkona negaisa iespējamību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!