Foto: LETA
Nedēļas sākumā pūtīs brāzmains vējš un kļūs siltāks, Vecgada vakarā daudzviet gaidāmi nokrišņi, prognozē Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pirmdien rietumos, bet no otrdienas jau teritorijas lielākajā daļā, gaisa temperatūra dienas laikā būs 0…+5 grādi, bet naktīs tā būs +1…-2 grādu robežās. Ciklonu ietekmē gaidāms nokrišņiem bagāts laiks, nedēļas sākumā arī brāzmains vējš.

Debesis lielākoties aizklās mākoņi, un daudzviet pa laikam gaidāmi nokrišņi - pirmdien sniegs, slapjš sniegs, dažviet arī sasalstošs lietus, bet otrdien jau plašākā teritorijā būs lietus, un vienīgi austrumos gaidāms arī slapjš sniegs un sniegs.

Atsevišķos posmos ceļi būs slideni. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs dienvidaustrumu vējš, teritorijas lielākajā daļā pastiprinoties brāzmās līdz 15-19 m/s.

Nedēļas vidū ciklona ietekme mazināsies - debesis brīžiem skaidrosies, vien vietām gaidāms lietus, slapjš sniegs. Vējš pierims, dominēs lēns līdz mērens dienvidaustrumu, austrumu vējš. Gaisa temperatūra būs 0…+3, naktīs vietām neliels sals.

Šī brīža prognozes liecina, ka Vecgada vakarā un jaunā gada pirmajās dienās, jauna ciklona ietekmē gaidāms lielākoties mākoņains laiks, un daudzviet, galvenokārt austrumu daļā, jārēķinās ar nokrišņiem - slapjš sniegs, lietus. Dominēs lēns vējš, un gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga kā nedēļas vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!