Foto: Shutterstock
Pēc vētrainās ceturtdienas nedēļas izskaņā no rietumiem pakāpeniski sāks pastiprināties anticiklona ietekme, līdz ar to Latvijā atkal atgriezīsies atvasara, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Laiks būs galvenokārt sauss un atsevišķas dienās gaiss iesils līdz +21…+24°.

Tuvojoties nedēļas beigām, virs Latvijas teritorijas sāks pastiprināties anticiklona ietekme. Vēl piektdien valstī pūtīs mērens ziemeļrietumu, rietumu vējš, nakts sākumā piekrastē brāzmās 20-23 metrus sekundē, bet dienā tas nepārsniegs 16 metrus sekundē. Diena paies bez ievērojamiem nokrišņiem.

Sestdien un svētdien pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš. Anticiklona ietekmē, naktīs debesīm skaidrojoties, gaiss būs dzestrs – visaukstākā nakts būs uz svētdienu, kad temperatūra vietām pazemināsies līdz +5…+6°, atsevišķos rajonos zāles virskārtā iespējama arī salna. Dienas laikā gaiss iesils līdz +14…+17°, bet sestdien vietām pat līdz +20°.

Jaunnedēļ anticiklona ietekme nedaudz mazināsies – pirmdien pastiprināsies dienvidu, dienvidrietumu vējš un vietām gaidāms neliels lietus, atsevišķos rajonos nedaudz līs arī nedēļas otrajā pusē.

Bet gaiss atkal pakāpeniski iesils – pēc pašreizējam prognozēm pastāv varbūtība, ka dienā gaisa temperatūra varētu sasniegt +19…+24°.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!