Foto: DELFI
Jūlija pirmās desmit dienas bijušas siltākas par normu, liecina publicētā informācija Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mājaslapā.

Vidējā gaisa temperatūra jūlija sākumā bijusi plus 17,8 grādi, kas ir 1,3 grādu siltāk par normu. Dekādes sākumā tika pārspēti daudzi diennakts maksimālās gaisa temperatūras rekordi - 3.jūlijā jauni gaisa temperatūras rekordi tika uzstādīti desmit novērojumu stacijās, 4.jūlijā - sešās novērojumu stacijās, bet 5.jūlijā - vienā novērojumu stacijā.

2. jūlijā Rucavas novērojumu stacijā tika novērota līdz šim pati augstākā ultravioletās radiācijas indeksa vērtība - 7,9, un saules spīdēšanas ilgums dekādes laikā bija 117% no normas.

Jūlija pirmajās piecās dienās nokrišņi Latvijas teritorijā netika novēroti, neliels lietus atsevišķās vietās bija vien 1.jūlijā.

Savukārt dekādes pēdējās piecas dienas aizritēja ar salīdzinoši lielu nokrišņu daudzumu visā valsts teritorijā - 6. jūlijā Kolkā, bet 10. jūlijā Kolkā un Liepājā diennakts nokrišņu daudzums bija lielāks par visas dekādes nokrišņu daudzuma normu. Jūlija pirmo desmit dienu nokrišņu summa vidēji Latvijā bija 25,5 milimetri, kas ir 99% no normas.

Jūlija sākuma vidējais vēja ātrums bija 2,9 metri sekundē, kas ir par 0,2 metriem sekundē vairāk, nekā ierasts, un dekādes otrajā pusē maksimālais vēja brāzmu ātrums bieži bija virs 15 metriem sekundē.

Visstiprākās vēja brāzmas ar ātrumu 20 metri sekundē tika novērotas 9. jūlijā, Daugavgrīvā un Liepājas ostā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!