Foto: LETA
Jūlija pēdējā diena daudzviet Latvijā būs sutīgākā diena kopš pagājušā gada, bet gaidāmas spēcīgas pērkona lietusgāzes, brīdina sinoptiķi.

Naktī uz pirmdienu Kurzemē, no rīta valsts centrālajā daļā iespējami pirmie lietus un negaisa mākoņi. Spēcīgākās pērkona lietusgāzes gaidāmas dienā valsts centrālajos un austrumu novados, negaiss vietām var atnest arī krusu un vētru.

Valdošais būs lēns līdz mērens dienvidu vējš, kas, sākot no valsts rietumiem, pāries rietumu vējā. Minimālā gaisa temperatūra naktī būs +14..+19 grādu, Austrumlatvijā dažviet +12 grādu. Dienā gaiss sasils līdz +21..+29 grādiem, lielākā sutoņa gaidāma pirms negaisa valsts austrumos.

Rīgā būs mainīgs mākoņu daudzums, dažbrīd gaidāms lietus, dienā iespējamas spēcīgas pērkona lietusgāzes. Naktī pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš un gaisa temperatūra būs +16..+18 grādu; dienas gaitā vējš iegriezīsies no rietumiem, negaiss var izraisīt stipras vēja brāzmas, un maksimālā gaisa temperatūra būs +26..+27 grādi.

Sinoptiķi prognozē, ka nākamās darba nedēļas pirmajā pusē ik pārdienas Latviju šķērsos nokrišņu zonas, tādēļ lietainākas dienas mīsies ar sausākām. Atsevišķos rajonos gaidāms arī pērkona negaiss un stiprākas lietusgāzes. Tomēr labā ziņa ir tā, ka ar dienvidrietumu vējiem uz Latviju tiks atnesas siltākas gaisa masas, līdz ar to gaisa temperatūra dienas laikā būs vēl par pāris grādiem augstāka nekā brīvdienās - termometra stabiņam visā teritorijā dienas laikā pakāpjoties līdz +21…+26 grādu atzīmei, atsevišķās vietās pat vēl par pāris grādiem augstāk, bet naktīs pieturoties ap +13…+17 grādiem.

Pēc jaunākajām prognozēm darba nedēļas otrajā pusē virs Ziemeļeiropas pastiprināsies augsta spiediena apgabals, līdz ar to vairāk atkal uzspīdēs saule un laiks būs sausāks. Gaisa temperatūras ziņā būtiskas izmaiņas neiezīmējas, dienas saglabāsies mēreni siltas: +20…+25 grādi un arī naktīs temperatūra nebūs zemāka par +12...+17 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!