Foto: F64

Sestdienas, 4. janvāra, rītā Kurzemē pastiprinās rietumu vējš, Liepājas ostā tā ātrums brāzmās sasniedzis 26 metrus sekundē, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. Kurzemē izsludināts oranžais brīdinājums, Vidzemē – dzeltenais.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs Kurzemē izsludinājis oranžo brīdinājumu par piekrastē gaidāmām vēja brāzmām līdz 25 metriem sekundē. Lielākais vējš Kurzemē prognozēts laikā no plkst. 7 līdz 11.

Sestdien laika posmā no 07:00 līdz 11:00 jūras piekrastē rietumu, dienvidrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 25 m/s, kopumā no rīta piekrastes rajonos rietumu, dienvidrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20-23 m/s.

Oranžā brīdinājuma laika apstākļi kļūst bīstami. Tas nozīmē, ka tiek prognozētas laika parādības, kas dotajā reģionā tiek novērotas salīdzinoši reti. Var tikt radīti postījumi un zaudējumi. Iedzīvotajiem būtu jābūt modriem, kā arī zinošiem par riskiem, kas varētu būt neizbēgami, un jāseko līdzi atbildīgo institūciju informācijai.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests informē, ka nolauzti koku zari, nefiksēti priekšmeti vai atlūzas var tikt nestas pa gaisu, tādēļ atsevišķas āra aktivitātes var tikt traucētas.

Citviet valstī dienas pirmajā pusē gaidāmas rietumu, dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 14-19 metriem sekundē.

Sestdienas rītā lielākoties mākoņains laiks. Vietām, debesīm skaidrojoties, apledo ceļi. Vietām īslaicīgi nokrišņi. Gaisa temperatūra +1..+5 grādi.

Rīgā termometri rāda +4 grādus, dienvidrietumu vējš brāzmās pūš līdz 10-13 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien bija +5..+6 grādi Kurzemē, Vidzemes rietumos un daļā Zemgales un +1..+4 grādi pārējā Latvijā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 3. janvārī bija +19 grādi Spānijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -17..-19 grādi vietām Islandē un Skandināvijas ziemeļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!