Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Ceturtdienas pēcpusdienā Saldus apkārtnē snieg un putina, un braukšanas apstākļi pa Liepājas šoseju posmā no Blīdenes līdz Skrundai ir ļoti apgrūtināti. Tādi paši braukšanas apstākļi var veidoties citviet Kurzemē un Pierīgā, portālu "Delfi" informē "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

LVC aicina autovadītājus rēķināties, ka šādos laika apstākļos ceļu kaisīšana ar pretslīdes materiāliem un tīrīšana ir mazāk efektīva, un, turpinoties spēcīgajam vējam un snigšanai, ceļi var atkārtoti apledot arī pēc apstrādes ar reaģentiem, kā arī var veidoties aizputinājumi.

"Aicinām autovadītājus ievērot maksimālu piesardzību – izvēlēties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un distanci. Jārēķinās, ka satiksme piektdienas rītā var būt stipri palēnināta, tāpēc aicinām plānot papildu laiku nokļūšanai galamērķī, sekot līdzi laikapstākļu prognozei un vērtēt nepieciešamību doties ceļā," norāda LVC.

Par slideniem un sniegotiem ceļu posmiem, lūzušiem kokiem un citiem sarežģījumiem valsts autoceļu tīklā, LVC aicina informēt, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma kontos sociālās saziņas tīklos un aplikācijā "Waze".

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka ceturtdien, 20. janvārī, Rīgā dienvidrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20-22 metriem sekundē (m/s). Sinoptiķi brīdina, ka tuvākajās stundās Kurzemē, īpaši reģiona rietumos, plosīsies sniegavētra, tādēļ iedzīvotājiem ieteicams uzturēties telpās.

Tāpat naktī uz piektdienu Rīgā paaugstināsies ūdens līmenis.

Savukārt Kurzemes rietumkrastā gaidāmas ziemeļu, ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 28-34 metriem sekundē (m/s), pārējā Kurzemē – līdz 22-27 m/s. Naktī uz piektdienu vēja ātrums nedaudz mazināsies.

Autoceļi apledos, braukšanu apgrūtinās arī stiprs vējš, slikta redzamība un sniega sanesumi, ceļus var aizšķērsot lūzuši koki. Vietām redzamība putenī kļūs mazāka par 50 metriem.

Vakarā un naktī uz piektdienu sniegputenis gaidāms arī pārējā Latvijā, daudzviet tas būs spēcīgs. Vidzemes rietumos un Zemgalē ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 15-20 m/s, vietām piekrastē– līdz 25 m/s. Valsts austrumu daļā vējš būs lēnāks.

Piektdien valsts lielākajā daļā snigs un putinās, vietām – spēcīgi. Latvijas rietumu un centrālajos novados ziemeļu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu 13-18 m/s, piekrastē – līdz 23 m/s. Valsts austrumos saglabāsies lēnāks vējš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!