Foto: DELFI

Ņemot vērā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtās ziņas par 5.oktobrī Latvijā gaidāmo pirmo rudens vētru, AS ”Latvenergo” aicina Latvijas iedzīvotājus vētras vai stipra vēja laikā būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā.

Vietām ziemeļrietumu vēja brāzmas gaidāmas līdz 20-23 m/s ar varbūtību sasniegt pat vētras spēku līdz 25 m/s.

”Latvenergo” atgādina netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt dzīvību.

Konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju vai elektroiekārtu tuvumā, piemēram, ja uz elektrolīnijas ir nogāzies vēja nolauzts koks, nemēģināt to novērst pašiem, bet ziņot Klientu servisam pa bezmaksas tālruni 80 200 404.

Ja vētras dēļ tiek traucēta elektroapgāde, par atslēgumu un tā novēršanas gaitu klienti tiks informēti ar īsziņas (sms) palīdzību. Par bojājumiem sms tiek sūtīti uz datubāzē reģistrēto lietotāju norādīto kontakttālruni. AS ”Latvenergo” aicina tos klientus, kuri vēl nav reģistrējuši sava mobilā tālruņa numuru, to izdarīt www.e-latvenergo.lv.

Avārijas atslēgumu gadījumā sprieguma atjaunošana klientiem notiek prioritārā secībā – vispirms elektroapgāde tiek atjaunota sabiedriskas nozīmes objektiem – slimnīcām, skolām bērnudārziem, ražošanas objektiem, kā arī tajās līnijās, kurās ir pieslēgti daudzi lietotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!