Foto: F64
Pēc trešdienas, kas, visticamāk, būs siltākā diena kopš rudens, Latvijā atgriezīsies liels aukstums, un ziema turpināsies vēl divas nedēļas, liecina pašreizējā "Global Forecast System" prognoze.

Jau trešdienas vakarā Latviju sasniegs aukstā atmosfēras fronte, aiz kuras iegriezīsies ziemeļu vējš un sāks ieplūst aukstāks gaiss. Ceturtdienas rītā Ziemeļvidzemē sals var sasniegt -10 grādu, dienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz -2..+3 grādiem.

Nedēļas nogalē sals pieņemsies spēkā, svētdien pat dienas vidū saule gaisu nespēs sasildīt vairāk kā līdz -3..-8 grādiem, bet nakts un rīta stundās termometra stabiņš vietām noslīdēs līdz -20 grādu atzīmei vai pat zemāk.

Gaidāms lielākoties saulains laiks, tomēr no atsevišķiem mākoņiem vietām nedaudz snigs.

Nākamajā nedēļā saglabāsies martam neraksturīgi liels aukstums. Saskaņā ar pašreizējo prognozi marta vidū un mēneša otrajā pusē sals mazināsies un dienas laikā gaisa temperatūra pakāpsies nedaudz virs nulles, bet palaikam snigs.

Aukstā laika ietekmē gaidāma Rīgas jūras līča aizsalšana. Patlaban līča lielākajā daļā peld ledus gabali, ledus ir plāns un tikai vietām biezāks par desmit centimetriem. Tuvāko desmit dienu laikā ledus kļūs biezāks, tas pārklās visu līci.

Sniega nokušana un ledus iešana upēs iespējama ne agrāk kā marta beigās. Visticamāk, vēl arī Lieldienās Vidzemē varēs slēpot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!