Foto: DELFI
Otrdienas rītā Latgalē, kā arī daudzviet Vidzemē gaisa temperatūra noslīdējusi līdz -8..-14 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. Savukārt dienā laiks būs daļēji mākoņains, taču būtiski nokrišņi nav gaidāmi.

Zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Alūksnes un Rēzeknes pusē. Savukārt Kurzemē un daudzviet Zemgalē termometri rāda 0..-2 grādus, Kurzemes piekrastē vietām pat +2..+3 grādus.

Austrumu novados debesis ir skaidras, rietumu novados - lielākoties mākoņainas. Nav ievērojamu nokrišņu, vietām sabiezējusi migla. Bauskas pusē redzamība miglā samazinājusies līdz simts metriem.

Pūš lēns vējš, daudzviet ir bezvējš.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, gaisa temperatūra -1..-4 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien visā valstī bija +1..+5 grādi.

Otrdien dienā atsevišķos posmos ceļi būs slideni. Pūtīs lēns vējš, un gaiss iesils līdz +2…+7 grādiem, vietām rietumos līdz +9 grādiem, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Rīgā debesis būs daļēji klātas mākoņiem, tomēr nokrišņus tie nenesīs. Pūtīs lēns vējš un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +4…+6 grādiem.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 22.martā bija +25 grādi Spānijas dienvidos un +26 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -23 grādi Somijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!