Foto: DELFI
Ceturtdien Latvijas debesis klāj dūmaka – mākoņu augstumā ir liels daudzums suspendētu cieto daļiņu jeb putekļu, kas daļēji aiztur saules starus un pasauli iekrāso viegli dzeltenīgos toņos, liecina meteoroloģiskā informācija.

Dūmaka, visticamāk, cēlusies no savvaļas ugunsgrēkiem un smilšu vētrām Eiropas dienvidaustrumu daļā, Tuvajos Austrumos un Āzijā.

Dūmaka šoreiz nav saistīta ar gaisa mitrumu – ceturtdien Latvijā tas ir zemāks nekā iepriekšējās dienās.

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem nav reģistrēta krasa gaisa kvalitātes pasliktināšanās piezemes slānī.

Dūmakas dēļ gaisa temperatūra ir nedaudz zemāka par prognozēto. Vienos dienā Latvijas austrumu daļā, kur tobrīd bija biezākā dūmaka, gaiss bija iesilis līdz +12..+16 grādiem.

Piektdien Latvijā saglabāsies sauss laiks, mākoņu daudzums būs neliels un mainīgs, prognozē sinoptiķi. Arī piektdien iespējama dūmaka.

Vējš mēreni pūtīs no austrumiem, dienvidaustrumiem. Gaisa temperatūra naktī būs +6..+13 grādi, dienā gaiss iesils līdz +14..+19 grādiem.

Rīgā piektdien būs neliels vai mainīgs mākoņu daudzums, bez nokrišņiem. Gaisa temperatūra naktī noslīdēs līdz +10 grādiem un dienā pakāpsies līdz +18 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!