Foto: F64

Otrdienas pievakarē pērkona negaiss lielākos postījumus radījis Vidzemē, kur vējš vietām lauzis kokus. Stipras lietusgāzes un krusa skārusi arī Rīgu.

Valmierā reģistrētas vēja brāzmas līdz 23 metriem sekundē, liecina dati no "Latvenergo" meteostacijas.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem Rūjienā vēja brāzmu spēks sasniedza 22 metrus sekundē, bet gaisa temperatūra stundas laikā pazeminājās par 11 grādiem - līdz +14,5 grādiem. Priekuļu novērojumu stacijā, Cēsu apkaimē, fiksētas vēja brāzmas līdz 19 metriem sekundē.

Vidzemē reģistrēti vairāki simti jaunu avārijas atslēgumu elektrolīnijās, liecina dati akciju sabiedrības "Sadales tīkls" elektroapgādes atslēgumu kartē. Sešos vakarā elektroapgāde valstī kopumā bija pārtrūkusi aptuveni 8000 mājsaimniecību.

Daudzviet novērota krusa, tās graudu diametrs dažviet sasniedzis trīs centimetrus, sociālajos tīklos vēsta aculiecinieki.

Spēcīgās lietusgāzes uz brīdi applūdinājušas atsevišķas ielas.

Pērkona lietusgāzes ir arī Zemgalē, un no Lietuvas tuvojas jauna negaisa mākoņu fronte, kas var atnest ne tikai stipras lietusgāzes, bet arī vētru.

Latgalei tuvojas negaisa mākoņi no Baltkrievijas, kur otrdienas vakarē reģistrētas vēja brāzmas līdz 21 metram sekundē.

Jau ziņots, ka otrdienas vakarpusē un vēl arī tuvākās nakts sākumā daudzviet Latgalē, Zemgalē un Vidzemē, tostarp Rīgā, gaidāms spēcīgs pērkona negaiss. Atsevišķās vietās negaiss var izraisīt vēja brāzmas līdz 25-30 metriem sekundē, virpuļviesuli jeb tornado, krusu ar vairākus centimetrus lieliem graudiem, kā arī īslaicīgus plūdus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!