Foto: AFI
No trešdienas laika apstākļi Latvijā mainīsies, jo atmosfēras spiediens mūsu reģionā paaugstināsies. Nokrišņi nav gaidāmi, bet Latvijā pakāpeniski atgriezīsies karstums un ceturtdien vietām gaisa temperatūra atkal paaugstināsies līdz +25 un +27 grādiem, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Tuvojoties brīvdienām un Līgo svētkiem, atmosfēras spiediens pazemināsies, tādēļ karstajā gaisa masā gaidāms, ka veidosies gubu-lietus mākoņi, nesot gan lietusgāzes, gan arī pērkona negaisu – tātad 23. un 24.jūnijā gan naktī, gan dienā atsevišķos rajonos tiks novērots lietus.

Lietus gan noteikti nebūs ilgstošs un neaptvers visu Latvijas teritoriju. Patreizējā informācija liecina, ka augstāka lietus varbūtība ir valsts rietumu un centrālajos rajonos.

Svētku dienās Latvijā vēl saglabāsies silts, pat karsts laiks – naktī uz 24. jūniju minimālā gaisa temperatūra gaidāma lielākoties +12 un +17 grādu robežās, bet dienas laikā gan 23. jūnijā, gan arī 24. jūnijā teritorijas lielākajā daļā gaiss iesils vismaz līdz +25 grādiem.

Sinoptiķi brīdina, ka iedzīvotājiem ir jābūt gataviem, ka pērkona negaisi, kas veidojas karstajā gaisa masā, līdzi var nest gan stipras lietusgāzes un krusu, gan arī spēcīgas vēja brāzmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!