Foto: Shutterstock
Laika apstākļi tuvākajās dienās būs lielākoties mēreni - pūtīs lēns vējš, pa laikam gaidāms arī lietus, lokāli iespējams pērkona negaiss. Tomēr biežāk uzspīdēs saule. Nedēļas beigās Latvijai no dienvidiem pietuvosies ciklons, kas atnesīs siltāku gaisu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Jaunnedēļ mākoņu daudzums pakāpeniski mazināsies un biežāk uzspīdēs saule. Naktī uz pirmdienu un brīžiem arī dienā gaidāms lietus, dienā iespējams arī pērkona negaiss.

Otrdien un trešdien nokrišņi gaidāmi vien lokāli. Pūšot lēnam vējam, naktī uz pirmdienu un naktī uz trešdienu daudzviet veidosies migla. Gaisa temperatūra naktīs būs +4...+9 grādu robežās, bet dienās gaiss iesils līdz +12...+18 grādiem. Otrdien gaisa temperatūra var sasniegt pat līdz +20 grādus.

Nedēļas vidū saglabāsies silts laiks, bet ceturtdien Latviju šķērsos jauna nokrišņu zona, kas, galvenokārt austrumu daļā, nesīs lietu. Iespējams arī pērkona negaiss.

Nedaudz pastiprināsies ziemeļu puses vējš, kas jūras piekrastē brāzmās var sasniegt 13 metrus sekundē. Anticiklona ietekmē piektdien daudzviet spīdēs saule, vien austrumos saglabāsies mākoņains un nedaudz lietains laiks. Gaisa temperatūra naktīs nav gaidāma zemāka par +6...+10 grādiem, un dienās termometra stabiņš pacelsies līdz +12...+19 grādu atzīmei.

Nedēļas izskaņā dienvidos veidosies jauns ciklons, kas brīvdienās ienesīs Latvijā siltāku gaisu. Aktuālākā informācija liecina, ka svētdien gaiss var iesilt līdz +22...+23 grādiem , bet līdz ar to gaidāms arī lietus, kā arī brāzmains vējš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!