Foto: Shutterstock
Trešdien Mērsraga un Stendes novērojumu stacijā pārspēts 27.februāra maksimālās gaisa temperatūras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Mērsragā, termometra stabiņam pakāpjoties līdz +9,9 grādiem, reģistrēta arī augstākā gaisa temperatūra valstī. Otrajā un trešajā vietā ierindojās Rīga un Stende, kur gaiss sasila attiecīgi līdz +9,3 un +9,2 grādiem.

Rīgā rekords nav pārspēts, jo šajā datumā 1989. gadā gaisa temperatūra pakāpās līdz +9,6 grādiem. 1989. gadam pieder arī 27.februāra nacionālais siltuma rekords - togad Latvijā gaisa temperatūra sasniedza +11,4 grādus.

Krietni siltāka trešdiena bija Eiropas centrālajā un rietumu daļā, kur vairākos simtos pilsētu labots visa mēneša un kalendārās ziemas rekords. Vācijā gaiss sasila līdz +21,5 grādiem, Nīderlandē ar +20,5 grādiem trešo dienu pēc kārtas pārspēts valsts rekords, savukārt vietām Francijā un Spānijā gaiss sakarsa līdz pat +27, +28 grādiem, liecina provizoriski dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!