Foto: AFP/Scanpix
Nākamā nedēļa būs nokrišņiem bagāta un vējaina, bet lielākoties gaisa temperatūra nenoslīdēs zem 0 grādiem pēc Celsija, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Nākamās nedēļas laika apstākļus noteiks vairāku ciklonu darbība. Bieži līs un pūtīs brāzmains vējš. Gaisa temperatūra lielākoties būs virs 0 grādiem. Izņēmums būs otrdienas vakars un trešdiena, kad daudzviet valsts teritorijā atgriezīsies sals.

Pirmajās nedēļas dienās visā valsts teritorijā gaidāms lietus, nakts stundās vietām arī slapjš sniegs. Pirmdien piekrastes rajonos, bet otrdien jau lielākajā valsts teritorijā dienvidrietumu, rietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 15-19 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra būs virs 0 grādiem. Vienīgi naktī uz pirmdienu vietām austrumu rajonos tā būs negatīva - līdz -2 grādiem.

Pastiprinoties augsta spiediena atzaram, trešdien vējš pierims, nokrišņi būs mazāk, kā arī debesis brīžiem skaidrosies un uzspīdēs saule. Termometra stabiņš gan naktī, gan dienā lielākajā valsts teritorijā noslīdēs zem 0 grādiem atzīmes. Austrumu rajonos nakts stundās gaisa temperatūra noslīdēs līdz pat -10...-12 grādiem.

Nedēļas otrajā pusē laika apstākļus jau atkal noteiks ciklonu darbība un Latvijai no rietumiem pietuvosies plašs ciklons - atkal kļūs siltāks un līdz ar nokrišņiem, pastiprināsies dienvidrietumu vējš, kas būs brāzmains visā Latvijā, prognozē sinoptiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!