Foto: LETA
Nākamās nedēļas nogales naktīs daudzviet Latvijā gaiss atdzisīs līdz pat -16 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Nākamās nedēļas izskaņā Latvijā turpinās ieplūst auksts, bet arī sauss gaiss, tādēļ debesis biežāk būs skaidras un ievērojami nokrišņi nav gaidāmi.

Nedēļas nogalē, debesīm skaidrojoties, naktī gaiss daudzviet atdzisīs līdz -11...-16, bet dienā vairs neiesils virs -2…-6 grādiem.

Savukārt nākamās nedēļas darba dienās virs Latvijas saglabāsies paaugstināts atmosfēras spiediens un valsts teritorijā pakāpeniski ieplūdīs aukstāks gaiss. Kopējais nokrišņu daudzums samazināsies, bet mākoņu daudzums būs mainīgs un vietām Latvijā gaidāmi arī nelieli īslaicīgi nokrišņi - galvenokārt slapja sniega un sniega formā.

Nedēļas pirmajā pusē naktī termometra stabiņš teritorijas lielākajā daļā noslīdēs līdz -2…-7, bet dienā pakāpsies līdz -1…+3 grādu atzīmei.

Pūšot lēnam vējam, naktīs vietām veidosies sarma, migla.

Līdz ar gaisa temperatūras pazemināšanos pakāpeniski sāks aizsalt upes un ezeri, tāpat arī Rīgas līča ziemeļu daļā veidosies sākotnējās ledus formas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!