Foto: LETA
Tuvākajās dienās vietām līs, bet jau nākamās nedēļas otrajā pusē gaidāms siltāks un sausāks laiks, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Piektdien un sestdien ciklona ietekmē būs mākoņains laiks, tomēr bieži debesis arī skaidrosies. Galvenokārt rietumu rajonos gaidāms neliels īslaicīgs lietus, kas būs lokāla rakstura. Pūtīs mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, kas piekrastē sestdien brāzmās sasniegs 15-17 metrus sekundē.

Naktī, vējam pierimstot un debesīm skaidrojoties, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +6…+11 grādiem pēc Celsija. Vietām austrumu rajonos zāles virskārtā iespējamas salnas. Savukārt piekrastes rajonos naktis būs siltākas. Gaiss dienā iesils līdz +15…+20 grādu pēc Celsija atzīmei.

Arī sestdienas pievakarē un svētdien ciklona ietekmē galvenokārt rietumu un centrālajos rajonos gaidāms īslaicīgs lietus, iespējamas arī pērkona lietusgāzes.

Svētdienas vakarā atkal pastiprināsies augsta spiediena atzara ietekme, kā ietekmē nokrišņi mitēsies. Lai gan naktī gaisa temperatūra būtiski nemainīsies, tomēr dienā tā sasniegs tikai +14…+18 grādus.

Nākamās nedēļas sākumā atkal atgriezīsies ciklonu aktivitāte - debesis apmāksies, teritorijas lielākajā daļā gaidāms neliels lietus. Pūtīs dienvidrietumu, rietumu vējš, kas būs brāzmains teritorijas lielākajā daļā.

Nākamās nedēļas vidus un otrā puse iezīmēsies ar mierīgākiem un sausākiem laika apstākļiem. Latvijā ieplūdīs siltāka gaisa masa. Pastāv liela varbūtība, ka dažviet termometra stabiņš dienā uzkāps līdz +23 grādu atzīmei, taču naktis būtiski siltākas nekļūs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!