Foto: EPA/LETA

Nākamās nedēļas sākumā būs silts un saulains laiks, otrdien Latvijā pakāpeniski ieplūdīs aukstāks gaiss un kļūs vēsāks, bet no nedēļas vidus arī biežāk līs, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Pirmdien daudzviet spīdēs saule un laiks būs sauss, vien vakarā mākoņu daudzums palielināsies. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu, ziemeļu vējš, dienā ziemeļaustrumu, austrumu vējš. Naktī uz pirmdienu gaiss atdzisīs līdz 0…+5 grādiem pēc Celsija skalas, savukārt dienā būs pavasarīgi silts - termometra stabiņš pakāpsies līdz +13…+17 grādu atzīmei, vien Kurzemē līča piekrastē būs par kādu grādu vēsāks.

Otrdien mākoņu būs vairāk un saglabāsies līdzīgi laika apstākļi - no rīta un dienā vietām austrumu un centrālajā daļā īslaicīgi līs. Pūtīs lēns vējš. Naktī gaisa temperatūra būs +1...+6 grādi, vietām tā noslīdēs zem nulles, savukārt dienā gaiss iesils līdz +7…+14 grādiem.

Trešdien starp mākoņiem brīžiem uzspīdēs saule un tikai Latvijas austrumu daļā gaidāms īslaicīgs lietus. Pūtīs lēns vējš, gaisa temperatūra naktī būs +1...+4 grādi, bet dienās nebūs siltāks par +6…+12 grādiem, prognozē LVĢMC.

Nedēļas otrajā pusē Latvijā laika apstākļus noteiks ciklonu darbība, līdz ar to kļūs mākoņaināks, vēsāks un biežāk būs jārēķinās ar nokrišņiem.

Ceturtdien no dienvidiem Latvijai pietuvosies plašāka nokrišņu zona, kas daudzviet atnesīs lietu, arī piektdien teritorijas lielākajā daļā līs. Naktīs gaisa temperatūra būs 0…+5 grādu robežās, bet diennakts gaišajās stundās nebūs siltāks par +5…+13 grādiem.

Saskaņā ar pašreizējām prognozēm, nākamās nedēļas brīvdienās gaidāms lielākoties mākoņains laiks, daudzviet līs, naktīs, temperatūrai pazeminoties zem nulles, dažviet iespējams arī slapjš sniegs. Dienās temperatūra nepārsniegs +10 grādus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!