Foto: stock.xchng
Pēc vējainas un lietainas nedēļas nogales nākamās nedēļas sākumā vējš pierims, taču kļūs aukstāks un gaisa temperatūra naktīs var pazemināties līdz mīnus 1 grādam, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Sestdien dienā laika apstākļus Latvijā noteiks ciklona rietumu mala, līdz ar to debesis klās mākoņi, tomēr brīžiem tās skaidrosies un teritorijas lielākajā daļā pa laika līs. Pūtīs mēreni stiprs rietumu, dienvidrietumu vējš, kas no rīta vietām, galvenokārt Zemgalē un Latgalē, brāzmās saglabāsies līdz 15-19 metriem sekundē (m/s), savukārt gaisa temperatūra gaidāma plus 10, plus 13 grādu robežās.

Lietus mākoņi Latvijā būs arī svētdien, vairāk līs Kurzemē, Baltijas jūras piekrastē, un Vidzemē, Rīgas līča piekrastē. Brāzmainais vējš svētdien būs jau pierims, taču arī gaiss neiesils vairāk par plus 10, plus 13 grādiem.

Pirmdien un otrdien vēl laika apstākļus mūsu reģionā noteiks ciklonu darbība - debesis bieži būs apmākušās un valsts teritoriju pārstaigās lietus mākoņi. Intensīvāks lietus gaidāms piekrastes rajonos, jo jūrā un līcī ūdens vēl ir silts, bet virs tā ienāks vēsas gaisa masas, kas veicinās gubu-lietus mākoņu veidošanos. Uz dažām dienām atmosfēras spiediens paaugstināsies nedēļas vidū un otrajā pusē, tad arī lietus uz dažām dienām mitēsies.

Tomēr gaiss kļūs vēsāks - ja mākoņainās naktīs termometra stabiņš vēl pieturēsies ap plus 5, plus 10 grādu atzīmei, tad, debesīm skaidrojoties, nedēļas otrajā pusē tas noslīdēs līdz pat 0, mīnus 1 grādam. Arī dienā maksimālā gaisa temperatūra gaidāma vien plus 8, plus 13 grādu robežā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!