Foto: F64
Lai arī nedēļas nogalē vēl saglabāsies auksts laiks, nākamās darba nedēļas gaitā gaisa temperatūra paaugstināsies, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Gan brīvdienās, gan nākamajā darba nedēļā laika apstākļus noteiks anticiklons, tādēļ nokrišņi nav gaidāmi un biežāk spīdēs saule.

Sestdien un svētdien debesis skaidrosies un dienas laikā daudzviet spīdēs saule, nesnigs un vējš būs lēns. Naktī uz sestdienu gaisa temperatūra gaidāma mīnus 11, mīnus 16 grādi, debesīm skaidrojoties, vietām gaidāms līdz pat mīnus 22 grādu sals, bet naktī uz svētdienu gaisa temperatūra jau būs gaidāma mīnus 7, mīnus 12 grādi, bet vietām būs līdz mīnus 16 grādu sals.

Dienas laikā saule gaisu iesildīs līdz 0, plus 5 grādiem.

Arī darba nedēļas sākumā laika apstākļi būs līdzīgi - saglabāsies lēns līdz mērens vējš un nakts laikā gaiss atdzisīs līdz mīnus 7, mīnus 12 grādiem, vietām līdz mīnus 15 grādiem, savukārt dienā gaisa temperatūra jau būs plus 1, mīnus 4 grādi.

No trešdienas Latvijā ar rietumu puses vējiem ieplūdīs siltāks gaiss, tomēr ievērojami nokrišņi aizvien vēl nebūs gaidāmi. Nakts laikā temperatūra paaugstināsies no mīnus 2, mīnus 7 grādiem naktī uz trešdienu līdz plus 1, mīnus 3 grādiem naktī uz piektdienu. Dienas laikā visā Latvijas teritorijā jau valdīs atkusnis un gaisa temperatūra būs 0, plus 5 grādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!