Foto: F64
Nākamās nedēļas sākumā pamatā laika apstākļus noteiks spēcīga anticiklona dienvidu mala, kā ietekmē gaidāms mākoņains laiks, tomēr bieži parādīsies saule.

Ar ziemeļaustrumu, ziemeļu vējiem Latvijā turpinās ieplūst arktiskās gaisa masas. Nedēļas otrajā pusē laika apstākļus noteiks ciklonu darbība, atnesot nokrišņus, un, iespējams, pat atkusni brīvdienās, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Aizvadītajās brīvdienās virs Latvijas atradās anticiklona dienvidaustrumu perifērija. Tā ietekmē dominēja ziemeļaustrumu plūsma, kā rezultātā Latvijā ieplūda aukstāks gaiss no ziemeļiem. Rezultātā daudzviet piekrastē novērota kūpoņa, un veidojās gubu mākoņi, kas ik pa laikam Kurzemē nesa sniegu

Pirmdien un nedēļas sākumā laika apstākļus noteiks neliela zema spiediena ieplaka, kas teritorijas lielākajā daļā nesīs nelielu sniegu. Lai gan debesis būs mākoņainas, teritorijas lielākajā daļā arī bieži skaidrosies, norāda meteorologi.

Līdz ar to naktī gaidāmas ļoti zemas temperatūras - valsts austrumu daļā -18...-23 grādiem, savukārt rietumos tuvāk jūrai -13...-18 grādiem. Dienā gaiss iesils līdz -12...-17°, Kurzemē piekrastē būs nedaudz siltāk -8...-11 grādiem. Pūtīs lēns līdz mērens vējš, kas Kurzemes piekrastē būs brāzmains.

Nedēļas vidū atmosfēras spiediens sasniegs savu maksimumu. Virs Latvijas būs neliels mākoņu daudzums un būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Gaisa temperatūras būtiski nemainīsies, taču nedaudz pastiprināsies ziemeļaustrumu vējš, kas būtiski ietekmēs komforta temperatūru - rīta stundās tā var noslīdēt līdz pat -30 grādiem.

Darba nedēļas izskaņā Latvijai no dienvidiem pietuvosies vairāki cikloni ar nokrišņu zonām, norāda LVĢMC. Debesīs mākoņu daudzums palielināsies, un visā teritorijā, sākot ar dienvidaustrumu rajoniem, snigs. Austrumu daļā sniega segas biezums var pieaugt par 6-8 centimetriem. Toties sals vairs nebūs tik stiprs, un naktī tas atdzisīs vien līdz -11...-18 grādiem, savukārt dienā termometra stabiņš jau pakāpsies līdz -5...-10 grādu atzīmei.

Brīvdienās vējš pakāpeniski iegriezīsies no dienvidaustrumiem, un Latvijā sāks ieplūst siltāks un mitrāks gaiss, tādēļ debesis apmāksies un visā valstī gaidāms sniegs, iespējams arī slapjš sniegs. Aktuālās prognozes lielākoties sliecas prognozēt gaisa temperatūru zem nulles, taču ļoti ticams arī scenārijs, ka brīvdienu noslēgumā gaiss pēcpusdienā iesils līdz 0...+5 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!