Foto: DELFI
Naktī uz otrdienu Kurzemē un Vidzemē gaidāma snigšana, kuras laikā sniega segas biezums sasniegs 5-9 centimetrus, brīdina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Ceļi būs slideni, un snigšanas laikā redzamība īslaicīgi pasliktināsies līdz 500-1000 metriem.

Ja hidrometeoroloģiskie apstākļi ir radījuši postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112.

"Delfi" jau ziņoja, ka Latvijā laika apstākļus šonedēļ noteiks ciklonu darbība, līdz ar to laiks būs lielākoties mākoņains, bieži sagaidīsim nokrišņus – lietu, slapju sniegu un sniegu.

Atkāpjoties ciklonam, trešdien laika apstākļi nedaudz uzlabosies.

Laiks būs mākoņains un vien palaikam gaidāms lietus, slapjš sniegs. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra naktī gaidāma -1…-6 grādu robežās, piekrastē +1…-4 grādi, savukārt dienā gaiss iesils līdz +2…+6 grādiem.

Nedēļas otrajā pusē no rietumiem Latvijai pietuvosies jaunais ciklons. Līdzīgi kā nedēļas sākumā, visā valsts teritorijā gaidāmi nokrišņi, vietām tie būs intensīvi - galvenokārt lietus un slapjš sniegs. Jau ceturtdien vējš sāks pastiprināties un piektdien visā valsts teritorijā brāzmās būs 15-20 m/s.

Nakts stundās gaiss atdzisīs līdz -2…+4 grādi, bet dienas gaišajās stundās iesils līdz +3…+8 grādi.

Brīvdienās ciklona ietekme pakāpeniski mazināsies - vējš pierims un nokrišņi ir gaidāmi tikai atsevišķos rajonos. Naktīs termometra stabiņš noslīdēs līdz +2…-3 grādu atzīmei, savukārt diennakts gaišajās stundās gaisa temperatūra būs +2…+8 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!