Foto: LETA
Naktī uz trešdienu Latvijas ziemeļaustrumu daļā gaisa temperatūra pazeminājās līdz +1..+3 grādiem un zāles virskārtā bija salnas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Alūksnē, Gulbenē, Rēzeknē un Rūjienā, gaisam atdziestot līdz +1,2..+1,9 grādiem, par 0,1-2,2 grādiem pārspēts 18.jūnija minimālās gaisa temperatūras rekords. Vietām pārspēts arī 17.jūnija aukstuma rekords - jau pirms pusnakts gaisa temperatūra Alūksnē un Rēzeknē pazeminājās līdz +2..+3 grādiem.

Saskaņā ar uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" datiem zemākā gaisa temperatūra aizvadītajā naktī bija +0,8 grādi pie A3 šosejas starp Strenčiem un Valku. Savukārt Kurzemē, Zemgalē un Vidzemes piekrastē gaisa temperatūra nenoslīdēja zemāk par +6..+9 grādiem.

Trešdienas rītā teju visā Latvijā ir apmākušās debesis un daudzviet, galvenokārt valsts centrālajā daļā, līst. Vidzemes rietumos vietām līst stipri. Pūš lēns līdz mērens rietumu vējš, Vidzemes piekrastē ar brāzmām līdz 12 metriem sekundē.

Rīgā apmācies laiks, brīžiem līst, rietumu vējš brāzmās pūš līdz septiņiem metriem sekundē. Gaisa temperatūra galvaspilsētā gan naktī, gan no rīta +7..+8 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +10,6 grādiem Alūksnē līdz +15,7 grādiem Bauskā.

17.jūnija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +33 grādi Spānijā, Grieķijā un Krievijas dienvidos, kā arī +37 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu bija -6 grādi augstākajos Alpu kalnos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!