Foto: DELFI
Naktī uz sestdienu Latvijas rietumu un centrālajos rajonos, kā arī Vidzemē gaidāms sasalstošs lietus, kā rezultātā veidosies stiprs apledojums, vēsta Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Kā vēstīts, piektdienas vakarā līst ledus lietus un sāk veidoties apledojums. Sinoptiķu prognozes liecina, ka nozīmīgs apledojums neveidosies vien Latgalē un Rīgas un Jūrmalas teritorijā.

Gaisa temperatūra Liepājā ir -7 grādi pēc Celsija, Rīgā temperatūra ir -6 grādi. Latgalē un vietām Vidzemē termometra stabiņš noslīdējis zemāk - līdz -11 grādiem.

Nākamajā diennaktī  uz  Latviju virzīsies mākoņu un nokrišņu zona, kas ir saistīta ar plašu ciklonu, kas no Atlantijas okeāna virzās uz Lielbritāniju, tādēļ gaidāmi nokrišņi - sniegs, putenis, kā arī sasalstošs lietus.

Sniegs pāries sasalstošā lietū jeb atkalā un veidosies stiprs apledojums. Nokrišņi, galvenokārt, sniegs, kā arī apledojums ar pārtraukumiem  turpināsies līdz otrdienai.  Pēc tam nedēļas vidū un otrajā pusē  nokrišņi mitēsies, mākoņi izklīdīs, un dienā spīdēs saule, prognozē meteorologi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!