Foto: PantherMedia/Scanpix
Otrdienas vakarā un naktī uz trešdienu Rīgā spēcīgi sniga, turklāt pustrijos naktī galvaspilsētā reģistrēts arī zibens spēriens – pirmais Latvijā 2019. gadā, liecina meteoroloģiskā informācija.

Sniegu un pērkona negaisu sagādāja no Rīgas jūras līča nākoši gubu mākoņi. Tie veidojās, aukstam gaisam plūstot pār relatīvi silto ūdeni. Ziemeļrietumu vēja ietekmē mākoņi visvairāk skāra galvaspilsētu un tās apkaimi.

Iepriekš 2018. gada 27. novembra vakarā Rīgā snigšanas laikā tika reģistrēti trīs zibens spērieni. Pērkona negaiss piekrastē ir teju katru ziemu, visbiežāk Dienvidkurzemes piekrastē, kur parasti ir siltākais ūdens jūrā.

Trešdienas rītā Rīgā un vietām citviet Latvijā vēl palaikam snieg. Lielā daļā Kurzemes un Zemgales ir skaidrs laiks. Pūš lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš.

Zemākā un augstākā gaisa temperatūra reģistrēta Kurzemē: +1 grāds Liepājā un -10 grādu vietām Kurzemes vidienē.

Gaisa temperatūra Rīgā no nulles jūras piekrastē līdz -5 grādiem dienvidrietumu piepilsētā. Pūš lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijā bija no +1..+2 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē līdz -3..-5 grādiem austrumu novados.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 15. janvārī bija +20 grādu Spānijas dienvidu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -30 grādu Skandināvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!