Foto: DELFI Aculiecinieks
Naktī daudzviet Latvijā, bet svētdien dienā dažviet gaidāms slapjš sniegs un sniegs. Naktī vietām valsts austrumu daļā sniega sega pieaugs par sešiem līdz astoņiem centimetriem, redzamība būs pasliktināta un ceļi – slideni, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pūtīs lēns līdz mērens vējš – naktī no rietumu puses, dienā R/DR vējš, vietām piekrastē brāzmās 15-16 m/s. Gaisa temperatūra naktī +2...-5°, dienā -1...+4°.

Sniega dēļ joprojām spēkā arī dzeltenais brīdinājums, kas nozīmē, ka laika apstākļi ir pasliktināti. Prognozētā laika apstākļu parādība nav bīstama, taču jāuzmanās, ja tiek plānotas aktivitātes, kuras var ietekmēt meteoroloģiskie apstākļi.

Jau sestdien "Latvijas Valsts ceļi" brīdināja, ka valsts autoceļu tīklā daudzviet veidojas apledojums, kas apgrūtina braukšanas apstākļus. Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Aģentūra LETA ziņo, ka sestdien Latvijas lielāko daļu pārklājusi sniega sega, vietām vairāk nekā desmit centimetru biezumā, un snigšana turpinās, liecina meteoroloģiskā informācija un aculiecinieku ziņojumi.

Visstiprāk snidzis Vidzemes novados uz austrumiem no Rīgas, tai skaitā Ādažu, Ropažu, Siguldas, Mālpils un Ogres novadā. Šajā teritorijā sniega dziļums vietām ir lielāks par desmit centimetriem.

Sestdien daudz snidzis arī Ziemeļkurzemē, kur Stendes novērojumu stacijā reģistrēti seši centimetri sniega, bet saskaņā ar iedzīvotāju ziņoto vietām Talsu pusē izveidojusies ap desmit centimetriem bieza sniega kārta.

Sestdienas vakarā Jēkabpili pārklājuši vismaz četri centimetri sniega, un kaut plāna sniega kārtiņa sedz valsts lielāko daļu.

Sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu daudzviet valstī.

Līdz otrdienai sniega sega daudzviet kļūs biezāka, pēc tam sniegs nokusīs, prognozē sinoptiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!