Foto: DELFI Reporter
Pašreizējās meteorologu prognozes liecina, ka svētdienas, 6. decembra, vakarā un naktī uz pirmdienu, 7. decembri, vēja brāzmu ātrums Latvijā var sasniegt 30 metrus sekundē, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Vēja spēka palielināšanās saistīta ar aktīviem cikloniem, kas veidojas virs Atlantijas okeāna un pāri Eiropas ziemeļu daļai virzīsies uz austrumiem. Pirmais šāds ciklons Latvijas teritoriju sasniegs jau piektdien, 4. decembrī, un naktī uz sestdienu. Tad piekrastes rajonos ir gaidāma vētra, kuras laikā brāzmu ātrums sasniegs 25 metrus sekundē. Pārējā teritorijā vēja brāzmas būs 15-20 metri sekundē.

Sestdien pa dienu vējš pierims, tomēr vakarā jau atkal pastiprināsies. Saskaņā ar pašreizējām prognozēm svētdien vakarā un naktī uz pirmdienu teritorijas lielākajā daļā dienvidrietumu virziena vējš brāzmās var sasniegt 25-30 metrus sekundē.

Arī nākamās nedēļas laikā iespējams brāzmains vējš, tomēr, visticamāk, brāzmu ātrums nesasniegs nedēļas nogalē prognozēto spēku.

Līdz ar aktīviem cikloniem, kas veicinājuši ūdens ieplūšanu Rīgas līcī, Rīgā paaugstinājies ūdens līmenis, un sagaidāms, ka tas notiks arī nedēļas nogalē. Pastāv ļoti augsts risks, ka ūdens līmenis vēlreiz paaugstināsies līdz tādam līmenim kā aizvadītajās dienās un pat vēl augstāk, jo gaidāms, ka naktī uz sestdienu vējš iegriezīsies arī no ziemeļrietumiem, veicinot ūdens ieplūšanu no līča Daugavas iztekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!