Foto: F64
Saskaņā ar pašreizējo prognozi 4. maija svētkos Latvijā mākoņi daļēji klās debesis, saulainākā diena gaidāma rietumu novados, bet vairāk mākoņu būs valsts austrumu daļā, kur vietām īslaicīgi līs, liecina "Global Forecast System" informācija.

3.maija vakarā un naktī uz 4. maiju valsti no rietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte, kas daudzviet atnesīs lietu un pērkona negaisu, vietām iespējamas stipras lietusgāzes un vēja brāzmas, kā arī krusa.

Sagaidāms, ka agrā svētku rītā gaisa temperatūra būs no +5..+7 grādiem Kurzemē līdz +9..+14 grādiem austrumu novados. Dienā gaiss iesils līdz +14..+18 grādiem, nedaudz siltāk būs vietām valsts austrumu pierobežā, bet Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē gaisa temperatūra nepārsniegs +10..+12 grādu.

Piektdien pūtīs lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, tā ātrums brāzmās 7-12 metru sekundē.

Nedēļas beigās un nākamās nedēļas sākumā prognozēta anticiklona pastiprināšanās - pārsvarā gaidāms sauss un saulains laiks. Prognozes par gaisa temperatūru vēl ir mainīgas, - atbilstoši pašreizējiem "Global Forecast System" datiem gaisa temperatūra nākamnedēļ valsts lielākajā daļā pārsniegs +20 grādu atzīmi, bet citas prognozes vēsta, ka vējš iegriezīsies no ziemeļiem un atnesīs vēsāku laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!