Foto: Shutterstock
Nedēļas izskaņā saglabāsies lietains un vējains laiks, tomēr nākamajā darba nedēļā nokrišņus sagaidīsim retāk, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Naktī uz piektdienu laika apstākļu vēl noteiks ciklons, kura ietekmē debesis būs skaidrosies tikai brīžiem un teritorijas lielākajā daļā gaidāms īslaicīgs lietus, atsevišķos rajonos iespējams arī negaiss, krusa.

Mērens ziemeļrietumu, rietumu vējš, naktī un priekšpusdienā piekrastē brāzmās pūtīs līdz 15-17 m/s. Dienas gaitā atmosfēras spiediens nedaudz paaugstināsies, līdz ar to nokrišņi nedaudz mitēsies un debesis brīžiem arī skaidrosies. Naktī gaiss atdzisīs līdz pat 0...+6 grādi, kamēr piekrastē būs nedaudz siltāks, tur: +8...+10 grādi. Dienā termometra stabiņš nepārsniegs +9...+14 grādu atzīmi.

Brīvdienās laika apstākļus turpinās noteikt ciklonu darbība, tādēļ debesis skaidrosies tikai brīžiem. Naktī uz sestdienu daudzviet Latvijā, bet dienā galvenokārt austrumu daļa ir gaidāms lietus, savukārt svētdiena aizritēs bez ievērojamiem nokrišņiem.

Nedēļas izskaņā naktīs termometra stabiņš pazemināsies līdz +3...+10 grādu atzīmei, atsevišķos rajonos gaidāmas arī salnas, bet piekrastē saglabāsies siltāks laiks, tur +9....+14 grādus. Dienā gaiss iesils līdz +9...+17 grādi.

Nedēļas pirmajā pusē, pastiprinoties anticiklona ietekmei, debesis biežāk skaidrosies un tikai vietām atsevišķi mākoņu vēl nesīs nelielus nokrišņus. Dienās termometra stabiņš pakāpsies līdz +12+18 grādi, bet naktīs, debesīm skaidrojoties, gaiss atdzisīs līdz +0...+5 grādi, vietām veidosies salnas, bet valsts rietumos naktis būs nedaudz siltākas, tur +5...+10 grādi.

Šī brīža prognozes liecina, ka nedēļas otrajā pusē no rietumiem pietuvosies plašs ciklons . Līdz ar dienvidu puses vējiem, mūsu reģionā ieplūdīs nedaudz siltāks gaiss un vairākas mākoņu zonas šķērsos valsts teritoriju, daudzviet nesot lietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!